Zaterdag vieren jong en oud opnieuw de aankomst van de Sint. Wat zou die  dit jaar weer voor ons in petto hebben?

De kinderen knippen en plakken er op los om de goedheilig bosmarmottensinterklaas - WPman toch wat ideetjes te geven. Jij droomt natuurlijk met hen mee, je ziet het kindergeluk al voor ogen en je hoopt stiekem dat Sinterklaas ook wat voor jou zal brengen.

Alleen is het zo druk… Je weet niet zo goed waar eerst beginnen… ‘Oh het is al weer bijna 6 december en mijn weken zitten nog overvol. Hoe kan ik nu tijdig de Sint helpen bij het uitkiezen van kadootjes?’ heb je je gisterenavond nog luidop afgevraagd.

Wie weet… misschien kan ik, als marmotten-Sinterklaas, je hierbij helpen! De 2 fotoboekjes voor kinderen uit de reeks ‘Fauna in Quebec’ en waar ik ook nog eens de hoofdrol in speel, zijn nu zowel als e-book als in paperback beschikbaar! En ik denk dat dat een heel goed idee zou zijn om klein en groot mee te plezieren!

MARGOT KRIJGT ONVERWACHT BEZOEK: Voor de kleintjes is er dit verhaaltje, in woord en beeld, van twee Belgische kinderen die vriendschap sluiten met een bosmarmot, een dier dat aan de andere kant van de oceaan leeft (Canada en de Verenigde Staten van Amerika). Het heeft iets magisch, een vreemde dierenwereld die open gaat. Het zijn allemaal echte foto’s van echte bosmarmotten, met een vleugje humor bewerkt. De bijrollen in het verhaaltje worden met glans gespeeld door een rode, een grijze en een zwarte eekhoorn, een tamia en 16 verschillende vogels…
Kinderen kunnen zich herkennen in de meisjes en worden extra aangetrokken door al die speelse diertjes op elke bladzijde in het boekje. Vanaf een jaar of 8 om zelf te lezen, maar kleinere kinderen zullen zeker ook plezier beleven aan het voorlezen en plaatjes kijken

HET GROTE WEETJESBOEK OVER DE BOSMARMOT is voor grotere kinderen tot 99+ die van de natuur houden heb je dit Grote Weetjesboek over de bosmarmot.
Margot onthult al haar geheimen in dit boekje. Aan de hand van tekst en foto’s legt zij ons uit hoe bosmarmotten geboren worden en opgroeien. Ze vertelt ons over hun dieet en dat bosmarmotten niet drinken zoals andere dieren. Ze maakt ons duidelijk welke gevaren bosmarmotten op hun weg tegenkomen en vanwaar de naam ‘siffleux’ of ‘fluiter’ komt. Verder geeft zij een inkijk in de grote diversiteit in de bosmarmotten familie,  ja, je zult ervan versteld staan als je hoort wie haar neven en nichten zijn. In dit boekje doet Margot ons begrijpen dat dit groot gravende zoogdier eigenlijk een bekwaam architect is en waarom dokters zo geïnteresseerd zijn in hun winterslaap.

Tot slot vertelt Margot ons over de beroemde Groundhog Day. ‘Is het een legende of werkelijkheid’, vroeg ze zich af? Het is aan jullie om je conclusies te maken…

‘Het Grote Weetjesboek over de bosmarmot’ wil een waardevolle bron van informatie zijn voor natuurliefhebbers en zij die meer over onze vrienden, de dieren willen leren kennen.

*******

Mijn boeken op Amazon (ebook en paperback) Mijn boeken op CreateSpace (paperback)
Advertenties