Koop mijn gedrukte boeken in de Amazon winkel van het continent waar je woont. Dat bespaart op portkosten.

Hieronder vind je per land, een link naar mijn boeken. Veel kijk en lees plezier:
Frankrijk (paperback en e-book): Amazon.fr
Nederland (alleen e-books): Amazon.nl
Duitsland (paperback en e-book): Amazon.de
Groot Brittannië (paperback en e-book): Amazon.co.uk 
Spanje (paperback en e-book): Amazon.es 
Verenigde Staten van Amerika: (paperback en ebook): Amazon.com 
Canada (paperback en e-book): Amazon.ca 
India (paperback en e-book): Amazon.in 
Italy (paperback and e-book): Amazon.it 
Australia (e-books): Amazon.com.au
Mexico (paperback and e-book): Amazon.com.mx
Brazil (paperback and e-book): Amazon.com.br
Japan (paperback and e-book): Amazon.co.jp
 

Mijn boeken op CreateSpace (paperback)

 

FAUNA IN QUEBEC – VERRASSENDE FOTO’S OVER HET LEVEN IN DE NATUUR:

cover van het foto- kinderboek 'Margot krijgt onverwacht bezoek' door Lieve Snellings

NICOLAS TISON : Een boekje vol met allemaal leuke dingen! De foto’s zijn fantastisch en met vreugde ontdekken we het leven van de bosmarmot die zich in Quebec tussen andere dieren beweegt en op een dag vriendschap sluit met twee jonge kinderen. De humor zit in elke fotomontage, met een zonneparaplu, een bril met hartjesglazen… en het spel van licht en schaduw is er in elk beeld, op elke bladzijde verwerkt.
Het is een goed idee om het leven van de bosmarmot op deze manier te presenteren! Kinderen kunnen er alleen maar door aangetrokken worden!
De vogels op het einde van het boekje zijn voor mij echt het beste van het eBook, ze zijn gewoonweg prachtig en kleurrijk.
Wij hopen ook eens bosmarmotten in de natuur te kunnen ontmoeten.

DOMINIQ NKENNEHet is prachtig gevonden om kinderen de kans te bieden om via uw boek te reizen en vertrouwd te raken met de diversiteit van de bosmarmotten en vogels. Bij het lezen van dit boek heb ik ook terug het kind in mij ontdekt en dat was aangenaam. En dit talent van de fotografie gaat niet onopgemerkt voorbij…

JOHANNA PAS: Lieve Snellings heeft een superschattig kinderboek geschreven met haar prachtige foto’s (gemaakt in Quebec).

TINA GIANOULIS : Ik hou erg van dit charmante kort verhaal en deze creativiteit. De foto’s zijn fascinerend en charmant, en personage Margot de bosmarmot is erg leuk.

MONIQUE TREMPE : Jouw prachtige foto’s en je uitstekende grafische werk, doen het verhaal over de bosmarmot goed uitkomen. We moeten ook praten over jouw overlopende verbeelding die de geboorte van dit kinderboek mogelijk heeft gemaakt. Hartelijk gefeliciteerd!

cover van 'Het Grote Weetjesboek over de bosmarmot' van Lieve Snellings

RELINDE BAETENMargot de bosmarmot
Hoe een onbekend dier sterallures krijgt voor kinderen.
Fotoboek brengt leven en werken van de bosmarmot in beeld.
Een marmot is ze niet, Lieve Snellings. Daarvoor kijkt ze te wakker door haar fotolens naar de wereld. Haar fascinatie voor een schuwe bezoeker in haar Canadese achtertuin – de bosmarmot – ontspoorde prettig in een mooi vormgegeven boek. Een boek met bovenal prachtige beelden. Je wilt er niet aan denken hoe lang de auteur op vinken- of marmottenslag heeft gelegen om dat ene beeld te treffen. Of hoeveel foto’s naar de achterbank zijn verwezen.
Het resultaat is een boekje van 45 pagina’s, waarin Margot de bosmarmot haar persoonlijke verhaal doet. Hoe ze leeft, slaapt, eet. Een bijzondere aardbewoner, dat maak je op uit de vele weetjes. Een winterslaap met een lichaamstemperatuur van amper 3 °C. Marmotten zijn verzot op strooizout, omdat er natrium in zit en dat vinden ze net zo lekker ‘als jullie ijsjes lusten’. Hun bont dat ‘murmel’ heet… altijd prettig om een woord af te stoffen en er kennis mee te maken. Of dat ze acht tepels hebben. Het solitaire leven van de bosmarmot spreekt op de een of andere manier ook aan, ook als je ziet wat voor burchten ze ondergronds bouwen om de winter door te komen – en om hun kroost groot te brengen. Margot geeft ook ruimte aan haar familieleden – de andere leden van de marmottenfamilie stellen zich voor en brengen nieuwe accenten aan.
Geen grote verhalen, wel prachtige natuurlijke foto’s. Af en toe worden die beelden wat bewerkt. Niet met gefakete photoshop, maar in duidelijke collages die de tekst moeten ondersteunen. Zoals de marmot met haar dokterstasje, zodat zeker bijblijft dat mensen-medici gefascineerd zijn door de marmottenwinterslaap, of toch vooral door wat zo’n ‘winterslaap’ kan betekenen voor mensen bij een operatie.
Lieve Snellings verstaat haar fotovak. Maar de uitgepuurde en geduldige lens-relatie met dit ene wezen getuigt van een grote verbondenheid met de natuur. En dat is precies wat kinderen herkennen en waar ze van genieten.
Dit boekje is bedoeld voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Om voor te lezen. Met wat uitleg, af en toe, want sommige termen zijn moeilijk voor kinderen.
Een aanrader, nog voor of anders tijdens uw volgende winterslaap.